Culturele bestemming: Almere

Een van de ambities van Almere is om ook met cultuur een onderscheidende plaats in te nemen in de Randstad. Aan de oevers van de stad, daar waar van land duin wordt gemaakt, moet een vruchtbare bodem komen voor culturele initiatieven, reuring, bedrijvigheid en nieuwe stoere dingen.

Een van de vijf programmalijnen voor groot Almere is het versterken van verblijfsplekken, cultuur, recreatie en toerisme – zoals dat heet het in ambtelijke termen. Nu al is Kustzone Almere Poort aan de westkant van Almere een bestemming voor watersporters en evenementenbezoekers, en is Vis à Vis als pionier in locatietheater tijdelijk in het gebied geland. Culturele programmering in dit gebied kan de (boven)regionale aantrekkelijkheid verder versterken.

Aan Linkeroever de vraag te laten zien hoe dat zou kunnen. We maakten een boekje met een projectentop-10 en een plan van aanpak.  Tijdens het huiskamerfestival op 11 maart aanstaande kun je alvast ‘Gluren bij de buren‘ in dit bijzondere gebied. En binnenkort starten wij een rollende expeditie en trekken we langs het strand, de dijk en de duinen vanuit onze mobiele werkplek. Kom bij ons langs, er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor je open en ook nog eens mét uitzicht op Amsterdam!

Meta van Drunen
Linkeroever 15-11-2017