Ga mee naar Boekarest!

Het zuidelijk deel van Boekarest – de hoofdstad van Roemenië – zit vol nieuwe energie. Ga mee op zoek naar nieuwe initiatieven, culturele projecten en industriële transformaties, én een verborgen groene delta, midden in de stad.

Het zuiden van Boekarest had tot nu toe een wat slechter imago dan het meer welvarende en beter ontwikkelde noorden van de stad. Dat is aan het veranderen. Creatieven en jonge ondernemers zien en pakken de kansen die er liggen. Deze initiatieven zorgen voor een opwaardering van buurten en wijken in ‘Zuid’. Tijdens de excursie spreken we met de ‘stadmakers’ die nu werken aan dit zuidelijk deel van Boekarest. We zijn daar een paar dagen na de verkiezingen van 6 juni, zodat we geconfronteerd zullen worden met een nieuwe politieke context, wat de discussie des te spannender maakt.

Bekijk hier het programma en aanmeldformulier. Ga mee van 9 tot 12 juni!

Eurodite en Zeppelin Association vormen samen de Stadsambassade Boekarest.
Stadsambassades en Metropolitan Field Trips zijn onderdeel van New Europe Cities in transition, een initiatief van Pakhuis de Zwijger en gesteund door het Europe for Citizens Programme van de Europese Unie.