Wat is er aan de hand?

 • Help Whatsapp niet!

  Als je op Whatsapp blijft omdat iedereen op Whatsapp zit help je mee om wereldwijd de controle over gebruikersdata bij Mark Zuckerberg c.s. te concentreren. Slecht plan.
  Meer »

 • Culturele bestemming: Almere

  Een van de ambities van Almere is om ook met cultuur een onderscheidende plaats in te nemen in de Randstad. Aan de oevers van de stad, daar waar van land duin wordt gemaakt, moet een vruchtbare bodem komen voor culturele initiatieven, reuring, bedrijvigheid en nieuwe stoere dingen.
  Meer »

 • Ondertussen op het Marineterrein (deel 3)

  Langzaam maar zeker wordt de toekomst van Marineterrein Amsterdam zichtbaar: een stuk Amsterdam dat vooral gericht is op vernieuwing en verandering en dat er is voor iedereen.
  Meer »

 • Ondernemerscafé Boekarest

  Roemenië blijft een speciale plaats in ons hart innemen. Vandaar dat we Roemeense creatieven in contact brachten met Nederlandse ondernemers. Een geslaagde onderneming!
  Meer »

 • Oosterdok als ontdekkingsreis

  Toeval of niet, om het Oosterdok in Amsterdam huizen veel creatieve, culturele en innovatieve organisaties. Een voor de hand liggende reden om de krachten te bundelen op weg naar een avontuurlijk waterplein.
  Meer »

 • Linkeroever aan van Hasseltkanaal

  Linkeroever is verhuisd

  Weg uit het centrum en echt aan de oever. Linkeroever houdt nu kantoor in Amsterdam-Noord.
  Meer »

 • Ontwikkelen in de nieuwe economie

  22 juni 2017 wordt voor de tweede keer de meet-up 'the Power of Hubs' georganiseerd. In deze bijeenkomst voor doeners en denkers uit de herbestemmingspraktijk, gebiedsontwikkeling, kunst, cultuur en creatieve industrie staat de toegevoegde waarde van hubs in stadsontwikkeling centraal.
  Meer »

 • Winterswijk ruilt

  In veel dorpen en provinciestadjes slaan leegloop en verplaatsing van handel naar webwinkels lelijke gaten in de ooit zo voortvarende winkelstraten en bedrijventerreinen. Het opnieuw groeperen van activiteiten en het uitruilen van vastgoed lijkt een kansrijke oplossing.
  Meer »

 • Haal meer uit erfgoed

  Dat huizen die in de buurt van gerestaureerd erfgoed staan meer waard worden, wisten we al. Kijk bijvoorbeeld naar de exorbitante prijsstijging van vastgoed in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Daar werd een tramremise verbouwd tot hipster foodmarket ‘de Hallen’. De vraag is: hoe maak je van erfgoed een commercieel succes?
  Meer »

 • Leuk: Logisch spelen

  Technisch speelgoed gaat als een trein. Het vraagt om logisch en abstract denken. Precies wat de makers van de toekomst nodig hebben.
  Meer »