Ondernemerscafé Boekarest

Roemenië blijft een speciale plaats in ons hart innemen. Vandaar dat we Roemeense creatieven in contact brachten met Nederlandse ondernemers. Een geslaagde onderneming!

Boekarest bruist! Oude buurten en gebouwen vinden in rap tempo nieuwe gebruikers. De gentrificatie heeft hier nog niet toegeslagen dus het zijn niet zelden creatieve, culturele en sociale initiatieven die hier wortel schieten. Niet voor niets wordt Boekarest het nieuwe Berlijn genoemd.

Creatief

Om de initiatieven een duwtje in de goede richting te geven is door Eurodite en Zeppelin, met steun van de Nederlandse ambassade, in Boekarest een evenement georganiseerd waarbij Roemeense en Nederlandse ondernemers ervaringen uitwisselden om nieuwe initiatieven te laten ontspruiten. De ondernemers hadden veel gemeen. Ze zijn duurzaam, sociaal en creatief, met ieder een eigen verhaal. De Nederlandse gasten waren Rooftop Revolution, Metabolic, i-did, Materia, Instock, Lola, KantoorKaravaan en Plastic Fantastic.

Kopje koffie

En toen was er koffie. De opzet was een open café, waar ondernemers en bezoekers, zo’n 450 in totaal, na een korte presentatie met elkaar konden bijpraten onder het genot van een cappuccino met 3D-geprint logo in het schuim. Het zal ons niets verbazen om binnenkort wat Nederlands getinte projecten in creatief Boekarest te ontdekken. We houden jullie op de hoogte.

Joep de Roo
Linkeroever 15-11-2017