Ontwikkelen in de nieuwe economie

22 juni 2017 – the Power of Hubs

22 juni wordt voor de tweede keer de meet-up ‘the Power of Hubs’ georganiseerd. In deze bijeenkomst voor doeners en denkers uit de herbestemmingspraktijk, gebiedsontwikkeling, kunst, cultuur en creatieve industrie staat de toegevoegde waarde van hubs in stadsontwikkeling centraal.

Het aantal en de diversiteit in creatieve hubs en broedplaatsen – panden gevuld met creatief talent, kunstenaars, makers, startups, innovatieve en culturele ondernemers – is het afgelopen decennium exponentieel gegroeid. Veel tijdelijke hubs hebben zich ontwikkeld tot stabiele collectieven met waardevolle economische activiteiten. De zelforganisatie van deze groepen is geprofessionaliseerd en leidt steeds vaker tot lange termijn huurcontracten of eigendom van panden. Een groeiend aantal private partijen investeert ook in de praktijk van hubs.

Tijdens The Power of Hubs worden uiteenlopende ervaringsdeskundigen bevraagd op hun drijfveren en strategieën voor de ontwikkeling van hubs waarbij de betekenis van hubs in hedendaagse stadsontwikkeling kritisch beschouwd.

Meer over the Power of Hubs en inschrijven: www.thepowerofhubs.nl