Oosterdok als ontdekkingsreis

Toeval of niet, om het Oosterdok in Amsterdam huizen veel creatieve, culturele en innovatieve organisaties. Een voor de hand liggende reden om de krachten te bundelen op weg naar een avontuurlijk waterplein.

Om het Oosterdok vind je onder meer het Conservatorium van Amsterdam, Mediamatic, Muziekgebouw aan ’t IJ, Architectuurcentrum Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, NEMO Science Museum, Museum ‘t Kromhout, de OBA, het Bimhuis, de Museumhaven en Marineterrein Amsterdam. Op een steenworp afstand van elkaar allemaal organisaties die zich richten op een publiek dat op zoek is naar relevante vernieuwing in cultuur, samenleving en wetenschap.

Op de kaart

Na wat voorzichtige verkenningen bleken alle organisaties heil te zien in gezamenlijke projecten en programmering om zo een breder en groter publiek te bereiken én om het Oosterdok duidelijk op de kaart te zetten als spannende ontdekplek voor iedereen.

Expeditie

Vanuit het Oosterdok werd altijd al over de hele wereld gezocht naar nieuwe welvaart, kennis en techniek, dus de naam voor het samenwerkingsverband was snel gevonden: Expeditie Oosterdok.

Liesbeth Jansen
Linkeroever 15-11-2017

Meer informatie: expeditieoosterdok.nl/