Tijdelijk héél leuk!

Ik wil naar New York. Naar Dekalb Market. Pop-up zoals het bedoeld is, tijdelijk, organisch en met samenhang. Het lijkt een mooi voorbeeld van hoe met weinig geld een gebied weer inhoud en waarde krijgt.

Niet alleen kantoren staan leeg, ook gebieden in de stad worden niet meer ontwikkeld omdat er geen economisch haalbare plannen zijn. Dekalb Market is een braakliggend terrein downtown New York waar de eigenaar, Urban Space Management, winkelruimte verhuurt in zeecontainers. En de afgesloten binnenruimte die daardoor ontstaat bied een geweldige eventruimte. Kost weinig en brengt meer op dan een parkeerterrein.

Duidelijke waarden
Bij tijdelijke invulling is regie of samenhang erg belangrijk. Anders wordt het ieder voor zich en dat levert nooit een helder beeld op. Dekalb Market zoekt ondernemers met gemeenschapszin, waarbij kwaliteit en duurzaamheid vooropstaan. Kledingontwerpers/winkels, koks, entertainers, stadsboeren groeien zo organisch naar een plek in de stad die aansprekend en vernieuwend is.

Het samendoen blijkt ook uit de website waarop veel gepost wordt door participanten en bezoekers. dekalbmarket.com. Zoals ik het van hieruit zie is het er erg gezellig, lekker eten, mooie kleren, fijne muziek, goede groente, leuke mensen. Ik moet het zelf zien!

Liesbeth Jansen

Linkeroever – januari 2012